Запідозрений у злочині заступник голови Нафтогазу терміново відбув на лікування за кордон

Сьогодні, 9 березня, детективи Національного антикорупційного бюро України мали вручити письмову підозру у вчиненні злочину виконавчому директору, в.о. заступника голови правління НАК “‪‎Нафтогаз України” Андрію Пасішнику.

Проте він посеред ночі повідомив, що терміново вилетів за кордон – пояснив, що лікуватиметься там щонайменше до 1 квітня. “У середу, 9 березня, детективами ‪НАБУ за погодженням із прокурором ‪‎САП складене письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК “‪‎Нафтогаз України” А.П. Пасішника у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу України (втручання у діяльність державного діяча).

Повідомлення про підозру мало бути вручене особисто А. Пасішнику 9 березня під час допиту в НАБУ, який було призначено на 12:00. Утім в ніч з 8 на 9 березня А. Пасішник повідомив детективу, що не зможе з’явитися до НАБУ раніше 1 квітня через термінове відбуття на лікування закордон. Відтак, письмове повідомлення про підозру було надіслане поштою за місцем проживання А. Пасішника у порядку, передбаченому ч. 1 ст. 278 КПК України. Наразі проводиться перевірка достовірності інформації щодо поважності причини його неявки”, – ідеться в повідомленні НАБУ.

Нагадаємо, через Пасішника виник гучний скандал у владних кабінетах. Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що саме він хотів влаштуватися його заступником зі згоди нардепа і бізнес-партнера Порошенка Ігоря Кононенка. Абромавичус заявив про свою відставку, яку до цього часу Верховна Рада не розглядала.

Джерело: start.co.ua

По факт підозри ми повідомляли тут: НАБУ повідомила про підозру топ-менеджеру НАК «Нафтогаз» Андрію Пасішнику

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа