Замах на колишню полонянку бойовиків Валентину Бучок

DKwc9OMQ8gMnU6UfHoOT

20 червня переселенка і колишня полонянка бойовиків Валентина Бучок потрапила на розтяжку біля хвіртки свого будинку. Це не перший замах на життя жінки, яка 11 місяців провела в донецьких катівнях.

Після полону жінка живе в дачному будиночку в селі Іванопілля Донецької області, на підконтрольній українській владі території. Вона веде кілька судових процесів проти енергетичної корпорації ДТЕК, де раніше працювала – щоб їй повернули зарплату за час, коли вона була в полоні.

– Валя зателефонувала мені в 8.06 ранку. Розповіла, що в 7.40 вона якраз вийшла з дому, щоб погодувати тварин, – розповідає Ольга Политова, колишня полонянка і подруга Валентини Бучок. – Вибух пролунав, коли вона стала відкривати хвіртку.

У Валі мінно-вибухова травма. Руки, ноги, обличчя поранені, там дрібні осколки. Вона зараз в лікарні Костянтинівці. Валя зуміла доповзти до будинку і зателефонувати в швидку, яка їхала цілу годину!

Як на Валентину Бучок здійснювали замахи раніше

27 грудня 2018 року, рівно через рік після звільнення Валентини, отруїли її кота, якого знайомі передали з Донецька. 10 травня 2019 го невідомі спробували спалити будинок Валентини. У неї є акт експертизи про підпал, але слідство поки не встановило, хто це зробив.
15 жовтня 2019 року, коли Валентина поїхала у справах в інше місто, її чоловік виявив у дворі будинку гранату. Він косив траву, і коли коса вдарилася об металевий предмет, зауважив боєприпас. Граната була на розтяжці, протягнут
ій через доріжку, що веде від будинку до хвіртки. Политова розмірковує:

– Тоді в поліції сказали, що муляж. Тепер теж будуть заперечувати, що на Валю скоєно замах?

Вона додає, що в жовтні, поки одні поліцейські опитували свідків, інші викрали провідки. І, на думку потерпілої, зробили це саме правоохоронці.
– Н
емає дротів, значить муляж, а значить і немає складу злочину, – обурюється Политова.

В якому стані потерпіла

Зараз здоров’ю Валентини нічого не загрожує, вона в свідомості. Лікарі витягують з частин тіла численні металеві осколки.
– Хто ми? Як
ий у нас є захист? – запитує Ольга Политова. Поділили людей – на полонених Кремля і заручників на Донбасі. Одним все – стипендії, житло та інше, а іншим – нічого. Напередодні замаху телефонувала Валі, вона говорила, що, незважаючи на бойовий дух, їй дуже важко. Навколо багато недругів, судові процеси. Я порадила пити заспокійливі, що сама і роблю без кінця.

o_1eb8a83a811m2lqo1dh18i33qi22Валентина Бучок – третя зліва. 9 червня в арт-центрі «Ізоляція» в Києві презентували документальний фільм Сергія Іванова «Концтабір« Ізоляція ». Там Валентина – одна з головних героїнь. Вона розповідала про звірячі тортури в катівнях в’язниці бойовиків в Донецьку

Джерело: svoi

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа