Законопроект щодо звільнення від мобілізації наукових працівників має великі шанси бути прийнятим

Комітет з питань національної безпеки і оборони підтримав законопроект щодо звільнення від мобілізації наукових працівників.

Про це повідомив народний депутат України  Олег Барна, який є автором законопроекту №2620 «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», яким передбачається звільнення від мобілізації викладачів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації, які мають науковий ступінь та звання (кандидата наук, доктор наук, доцент, професор) та наукових співробітників, які мають науковий ступінь та звання і ведуть наукову діяльність та дослідження в прикладній та фундаментальній науці.

«Комітет з нацбезпеки і оборони погодив законопроект щодо звільнення від мобілізації науково-педагогічних працівників та тих науковців, які вже були мобілізовані. До мене, як до народного депутата, звертаються працівники університетів України щодо дій військових комісаріатів. Виявляється, працівники військоматів замість вручення повісток колишнім працівникам МВС, податкової, спецпідрозділів, які вже знаходять на пенсії за вислугою років, приходять у ВУЗИ і прямо на лекції перед студентами вручають повістки викладачам. Питання в тому, якщо ми звільнили від мобілізації студентів, то хто тоді буде вчити наших студентів. Є ряд викладачів технічних спеціальностей, яких замінити фактично не можливо», – наголошує Олег Барна.

Також депутат переконаний, що даний законопроект дозволить зекономити значні бюджетні кошти, оскільки не потребує додаткових витрат на виплати для прийняття на роботу нових науково-педагогічних працівників,тому що за мобілізованими науково-педагогічними працівниками буде зберігатися заробітна плата за місцем роботи до мобілізації.

Received: from  webmail.uh.ua [93.190.43.23]  Thu, 14 May 2015 09:47:02 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа