Законопроект про суспільне мовлення отримав схвалення Ради Європи

Верховна Рада України  прийняла в другому читанні законопроект № 1357 «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України», який надає рамковому закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» механізм перетворення державних мовників на суспільне мовлення, з урахуванням фактичного стану справ. За дане рішення проголосували 256 депутатів.

За словами народного депутата  Богдана Онуфрика, даний законопроект є актуальним  і має величезну історію, яка вже триває десятиліття.

«Сьогодні Парламент підтвердив свою європейськість. Цим законопроектом ми  ще раз підтвердили, що Україна є демократичною європейською країною», – наголосив депутат

Крім того, Богдан Онуфрик вважає, що норми, які викликали найбільші дискусії щодо мовлення на регіональному рівні, можна буде згодом удосконалити.

«Ми сьогодні проголосували за сучасне незалежне від держави телерадіомовлення. Це величезний крок України в її поступі до стандартів Євросоюзу. Законопроект отримав схвалення Ради Європи. Після голосування закону, можна  буде вдосконалити всі важливі норми до нього»,  – сказав Онуфрик.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23] (envelope-from [email protected])) Thu, 19 Mar 2015 18:25:09 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа