Закон про арешт і конфіскацію корупційних активів вийшов на фінішну пряму

Сьогодні Комітет із  запобігання та протидії корупції на своєму засіданні затвердив поправки до законопроекту №3040 «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів». Про це повідомив народний депутат України, член комітету Іван Мельничук.

«Прийнято рішення рекомендувати Парламенту прийняти законопроект в цілому, з поправками, затвердженими комітетом», – сказав Мельничук.

Серед рекомендованих поправок депутат відзначає, що арешт і конфіскація активів мають здійснюватися відповідно до Кримінально-процесуального кодексу.

«Національне Агентство з виявлення активів матиме право на зберігання арештованого та конфіскованого майна, а також матиме право передавати його третім особам для зберігання, щоб воно не перетворювалося на склад», – сказав депутат.

Також, Іван Мельничук розповів, що Комітет рекомендує дозволити Агентству продавати конфісковане і заарештоване майно за рішенням суду або за згодою його власника у разі, якщо це майно швидко псується.

«Також, прийнята поправка, згідно з якою, Україна визнає дію міжнародних судів у справах з відмивання грошей», – зазначив Мельничук.

Received: from 78.111.186.100 (SquirrelMail authenticated user [email protected]) by webmail.uh.ua with HTTP; Tue, 10 Nov 2015 13:16:01 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа