Закон для осінніх місцевих виборів приймуть до липня

Голова робочої групи по реформуванню законодавства про місцеві вибори Олександр Черненко заявив, що проект нового закону про місцеві вибори буде представлено в Верховній раді наступного пленарного тижня.

«Все буде залежати від політичної волі парламенту. Сьогодні наш законопроект готові підтримати кілька фракцій коаліції. Я знаю, що вже готові, але не зареєстровані, ще кілька альтернативних законопроектів про місцеві вибори. Дуже добре, що у депутатів буде з чого вибрати, – сказав народний депутат. – Ще кілька тижнів тому більшість взагалі скептично ставилася до можливості реформи на місцевих виборах, всі були впевнені, що буде старий закон. Сьогодні ж є кілька проектів, які передбачають систему відкритих списків з певними відмінностями. Я впевнений, що ми виконаємо коаліційну угоду і на рівні областей і великих міст за системою відкритих списків. На рівні районів і селищ, я вважаю, буде мажоритарна система. Наш законопроект,  на відміну від проекту «Батьківщини»,  передбачає вибори мерів у великих містах у два тури. Ми також передбачили скорочення кількості депутатів у місцевих радах».

При розробці законопроекту, за словами Олександра Черненка, робоча група  максимально врахувала рекомендації європейських колег. «Наш законопроект також передбачає обов’язкові квоти у виборчих списках для жінок на рівні 30%», – зазначив депутат.

На думку Олександра Черненка, Верховна рада зможе проголосувати за новий закон про місцеві вибори у червні: «До кінця цієї сесії, яка закінчиться у липні, ми маємо прийняти новий закон».

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23] (envelope-from [email protected]))  Wed, 13 May 2015 12:42:19 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа