Захисник Маріуполя Віктор Стольников отримав власну квартиру на Київщині

Морський піхотинець Віктор Стольников який героїчно боронив Маріуполь, пройшов пекло полону та повернувся на Батьківщину, отримав власну квартиру на Київщині за програмою “Серце Азовсталь. Вдома”.

Віктор родом з Херсонщини. Ще до початку повномасштабної війни хлопець вирішив боронити Україну та підписав контракт, а за чотири місяці до наступу російських військ, приїхав на ротацію до Маріуполя.

Перші дні війні я зустрів в окопах з піхотою, де пробув два тижні, потім приєднався до свого підрозділу, де виконував артилерійські завдання. Коли закінчились снаряди ми всі пішли в піхоту” – згадує захисник.

Далі почались міські бої, згадує Віктор, ворог переважав, як в особовому складі, так і зброєю. Перше поранення оборонець отримав коли його дивізіон намагався здійснити прорив. Тоді осколки від снарядів потрапили в праве око, пройшли через перенісся і заділи ліве око та зоровий нерв. Тому наразі захисник не бачить на одне око. Під час прориву, колону українських захисників, росіяни розбили, Віктор та кілька інших його побратимів йшли пішки в бік “Азовсталі”. Перепливаючи річку Кальмус, вони потрапили під обстріл, отримав ще одне поранення і потрапив у полон.

Повернувся оборонець на підконтрольну Україні територію 7 березня 2023 року.

Після кількох місяців реабілітації захисник повернувся на службу.

Зараз Віктор продовжує службу в морській піхоті, попри важкі поранення, все те що він пройшов, маючи другу групу інвалідності, він все одно продовжує службу. Ми допоможемо, більш конкретно скласти дорожню карту його майбутнього, про що він мріє, ким хоче стати, тому що всі ми розуміємо перемога обов’язково буде, і ось ці мрії, наших героїв хочеться допомагати втілювати в життя.”– розказала директорка ГО “Серце Азовсталі” Ксенія Сухова.

За словами Віктора, квартира для військовослужбовців, це підтримка тих, хто захищає країну.

Дуже вдячний Рінату Ахметову, що він допомагає нам, військовослужбовцям, тому що квартира це дійсно великий поштовх. Бо для мене, наприклад, завжди було важливо мати квартиру, автомобіль, власну справа. Автомобіль в мене був, тепер є квартира, тож тепер власна справа, аби підіймати економіку країни в такий нелегкий час.” – ділиться оборонець Маріуполя.

Захисник мріє в майбутньому відкрити власну справу, хоче займатись логістичною сферою або IT-технологіями. Каже, що за підтримки такого потужного проєкту, як “Серце Азовсталі” рух до його мети буде набагато швидшим і впевненішим.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа