Західні військові експерти фіксують звіти ОБСЄ про російську техніку на Донбасі

grad

Понижчий текст є переклад з англомовного мілітарного журналу:

Apr 21, 2021

Організація з безпеки та співробітництва в Європі повідомила, що її Спеціальна моніторингова місія в Україні виявила кілька десятків ракетних систем багаторазового пуску та гаубиць на контрольованій Росією Луганській області.

Спеціальна моніторингова місія в Україні, SMM, — це міжнародна місія спостерігачів, створена під егідою Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з метою сприяння мирному врегулюванню триваючої війни на Донбасі в Донецькій та Луганській областях східної частини України.

Європейські військові оглядачі повідомили, що вони бачили двадцять дві реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град”, вісім 122-мм самохідних гаубиць 2С1 “Гвоздика”, п’ять буксируваних гаубиць 2А65 Мста-Б 152 мм і п’ять буксируваних гаубиць Д-30 122 мм у непідконтрольних державі районах Луганської області.

osce

У прес-релізі ОБСЄ зазначається, що артилерійські системи були помічені за межами ліній виведення, включаючи деякі на аеродромі.

Конфлікт розпочався у 2014 році, а утримувані Росією ребельянти контролюють великі ділянки регіону, включаючи міста Донецьк та Луганськ на сході України.

В боях між українськими урядовими силами та сепаратистами загинули понад 13 000 людей. Росія заперечує звинувачення Заходу та Києва у безпосередній участі у конфлікті.

Джерело: Defence Blog – online military magazine

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа