Загинув ще один активний учасник Майдану — Олег Собченко

собченко

4.12.1973 – 24.01.2023
У боях з росіянами поліг воїн 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Олег Собченко – незмінний майстер благодійного фонду «Героїка», який збудував десятки меморіалів та пам’ятників на честь вояків Армії УНР та УПА.
Чоловік, батько, націоналіст. Все своє життя Олег присвячував боротьбі за справедливість, а до будь-яких матеріальних благ ставився як до речей тлінних і тимчасових.
Жертовна праця Олега з увічнення пам’яті загиблих захисників України, правозахисна діяльність (Олег роками добивався справедливості у справі вбитого майданівця Василя Сергієнка), боротьба з проросійськими політиками і колаборантами, захист екосистеми Середнього Подніпров’я, боротьба за утвердження української мови… все це Олег робив з несамовитим завзяттям, адже в цьому бачив своє призначення – змінювати Україну, змінювати світ довкола себе.
Олег був всюди, де лише можна уявити українського націоналіста – на всіх революціях, у судах і на майданах, на фронті і в майстерні! Біографію Олега можна сміливо розподілити на 10 дорослих чоловіків і вийде 10 достойних життєписів!
Друже, Ти йдеш від нас усміхненим і недосяжним! Схиляємо перед Тобою наші голови. Ти гідний цих слів: Слава Україні! Героям Слава!

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа