Загарбницькі цілі Росії приречені на поразку

Начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко висловив упевненість в тому, що Російська Федерація буде притягнута до відповідальності за здійснення цілеспрямованої та системної дискримінації прав кримських татар та інших людей, які не визнають окупаційну владу Криму та у доступний їм спосіб чинять опір російській агресії.

Керівник столичної юстиції нагадав, що Україна неодноразово інформувала РФ про численні порушення зобов’язань в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму 1999 року та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації 1965 року.

«Агресію Росії засудило міжнародне співтовариство, а дестабілізація ситуації на сході України та спроба змінити загальні світові порядки не залишились поза увагою США та Євросоюзу і є нагальною проблемою наших закордонних партнерів. Росія має розуміти, що її загарбницьці цілі приречені на поразку, а протиправні дії не залишаться безкарними, оскільки, як вже неодноразово показувала історія, примирення з агресором і закривання очей на його злочини, ніколи не призводили до хороших наслідків», – наголосив Станіслав Куценко.

Також він, зокрема, підкреслив, що Російська Федерація буде притягнута до відповідальності за численні жертви серед цивільного населення внаслідок: збиття МН17, обстрілів житлових кварталів Маріуполя, Краматорська, Волновахи та інших міст, терактів у Харкові та інших містах України.

Нагадаємо, вчора Голова Європейської дипломатії Федеріка Могеріні заявила, що ЄС не визнає анексію і продовжуватиме закликати Росію повернути Кримський півострів Україні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа