За вільний інтернет в Росії

Російська влада перейнялася проблемами інтернету. Мовляв, щось не так з інтернетом. Чується навіть, що нинішній інтернет становить загрозу для національної безпеки. У відстійнику (государствєнной думі) люди тямущі, відчувають владні флюїди ще до їх появи і реагують відповідно.

запрещается_запрещать
З’явився проект закону про суверенний чисто російський інтернет. При цьому законодавці лукавлять. Документ нібито передбачає створення технічних можливостей для мінімізації передавання за кордон даних, якими обмінюються між собою російські користувачі. Себто в ідеалі повинна бути створена інфраструктура, яка уможливить функціонування російських інтернет-ресурсів на випадок відсутності підключення вітчизняних операторів зв’язку до зарубіжних серверів. Проте критики законопроекту вважають, що насправді його мета – обмежити користування іноземними інтернет-ресурсами. На думку експертів закон зачіпає усіх, хто користується зарубіжними сервісами: Google, Facebook та ін.

Зпід_поли
10 березня 2019 р. лібертаріанська партія (сутність – право людини робити з собою та своєю власністю що завгодно, допоки це не заважає здійсненню аналогічного права іншими) закликала людей на мітинг проти законопроекту за вільний інтернет. 

Хвіст300м
Відверто кажучи, був сумнів, що – зважаючи на спад громадської активності, та і партія якась хитромудра – москвичі прийдуть на мітинг (так на мітинг проти подорожчання плати за парковку прийшло зовсім мало людей). 

думкунезаблокуєте
Насправді люди прийшли, і для нинішніх часів багато людей. Атмосфера на мітингу свідчила, що протест іде на підйом. Тож, незважаючи на те, що законопроект спущено з самого «верху», він зустріне великий опір у суспільстві, і влада, якщо не отямиться, може поламати зуби. Скоріш за все, спрацює інстинкт самозбереження, і законопроект або загальмується, або суттєво поміняється. Влада буде змушена дати задній хід.
Москва,10березня 2019 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа