За рік війни депутати вирішили скасувати певні статті Договору про дружбу з Росією

Сьогодні на Комітеті у закордонних справах народні депутати розглядали законопроект «Про припинення дії окремих статей Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією» реєст.номер 0005 від 10.02 2015 року щодо підготовки до першого читання.

Одним із авторів законопроекту є народний депутат України, голова підкомітету з питань міжпарламентських зв’язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Володимир Ар’єв.

За словами Володимира Ар’єва , даний законопроект є дзеркальною відповіддю на дії Російської Держдуми, яка в односторонньому порядку денонсувала деякі частини Угоди про дружбу і співробітництво з Україною.

«Я вважаю, що приймати законопроект потрібно, бо політика дзеркальних ходів є адекватною, особливо,  якщо це стосується такого сусіда як Російська Федерація», – сказав депутат.

Володимир Ар‘єв також розповів про дискусію щодо розгляду даного законопроекту між представниками Комітету та Міністерства закордонних справ.

«Міністерство закордонних справ в даному випадку вважає, що прийняття цього законопроекту може певним чином зашкодити Україні в її претензіях до РФ в міжнародних організаціях чи судах, але ми всі знаємо, що Росія в нас все одно не виконує рішення міжнародних судів. Наш Комітет розділився в цьому питані, законопроект не був рекомендований  для прийняття ВР. Суперечливих позицій там немає, там є питання, які стосуються  вилучення певних пунктів Угоди про дружбу і співробітництво з Україною», – підкреслив Ар’єв

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23] (envelope-from [email protected])) Wed, 25 Mar 2015 17:00:53 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа