За наслідками фестивалю кіно «Криваві совєти» у Луцьку відкрито кримінальне провадження

Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за фактом інциденту поміж  комсомольцями та молодорухівцями під час фестивалю кіно «Криваві совєти» у Луцьку, про це повідомила прес-служба Волинського обкому ЛКСМ.

У комсомолі заявили, що за їхнім наполяганням щодо організаторів кінофестивалю відкрито кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Цю інформацію підтвердила керівник СЗГ УМВС у Волинській області Оксана Блищик журналістам інформагенції ZIK: «Матеріали внесені до Ѓдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Триває перевірка, в результаті якої буде прийнято кінцеве процесуальне рішення».

За словами голови Волинського обласного осередку МНР Дмитра Климука, відомі у Луцьку провокатори брати Кононовичі, які представилися журналістами газети «Новая волна», намагалися вчинити провокацію та зірвати показ фільмів. Молодорухівці не впустили провокаторів до зали. Тоді брати Кононовичі спробували розв’язати бійку, проте потужний удар Олександра Кононовича прийшовся прямо в обличчя його брата Михайла – https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yTNpHX9rSho На цьому бійка була вичерпана.  Організатори фестивалю викликали міліцію, яка силою вивела братів Кононовичів із зали.
«Вчора мені телефонували з правоохоронних органів та просили надати відео, на якому один брат Кононович б’є іншого, повідомили, що комсомольці звинуватили молодорухівців у побитті. На відео чітко видно, що саме комуністи провокували бійку. Їхні звинувачення доходить до абсурду» – повідомив голова Волинської обласної організації Молодого Народного Руху Дмитро Климук.

Нагадаємо, під час фестивалю кіно «Криваві совєти» у Луцьку, метою якого є висвітлення правди про злочини радянської армії, виникли непорозуміння між представниками Молодого Народного Руху та Волинського обкому ЛКСМ, останні з яких спровокували бійку.

Прес-служба Молодого Народного Руху

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа