«За мирний протест» в Кіровограді

30 травня 2012 року в Кіровограді відбувся круглий стіл на тему «Мирні протести – світова практика і українські реалії».
Захід було організовано членами Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест». До Кіровограду завітали учасники ініціативи Михайло Лебедь і Антон Голобородько.
На засіданні круглого столу говорили про ситуацію з мирними протестами в Кіровограді, про законопроект, який викликає серйозні запитання у правозахисників та громадських діячів. Також говорили про міжнародний досвід мирних протестів.
В роботі взяли участь Дмитро Сінченко – координатор ініціативи «За мирний протест» в Кіровоградській області, який розповів про ситуацію в Кіровограді. «Ми майже ніколи не стикались з протидією влади чи правоохоронців після 2004 року. Можна сказати, що в нас в цьому повне взаєморозуміння. До того були випадки, коли на місце проведення акції в переддень приїжджав цирк, луна-парк або площу ремонтували».
Також присутніми були представники місцевої влади, правоохоронних органів, суду, виконавчої служби, активні громадсько-політичні діячі та журналісти.
Круглий стіл в Кіровограді відвідав відомий письменник Максим Кідрук. Він розповів про своє перебування в Єгипті, на площі Тахрір в часи Єгипетської революції. «Це було жахливо. Я стикнувся з агресивністю, нерозумінням і жорстокістю. В той час я робив репортажі для УНІАН. Я щиро сподіваюсь, що в Україні такого ніколи не трапиться. Тому закон має бути виписаний до дрібниць. Влада повинна пам’ятати, що найголовніше це почути і врахувати волю людей».

Прес-служба ГО КВІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа