За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав зрадник, який наводив російські «Гради» на Нікополь

F-BE-bAXsAA3-42

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб. Він коригував ракетно-артилерійські та дронові удари рф по прифронтовій території на півдні Дніпропетровщини.

Саме за його координатами агресор намагався знищити портову інфраструктуру Нікополя та місцеві судноплавні засоби.

F-BE-bIWcAAlBBm

Крім того, серед основних завдань, які йому ставив ворог, було встановлення локацій підрозділів ЗСУ поблизу акваторії р. Дніпро.

Втім, військові контррозвідники СБУ своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали. Це дозволило провести комплексні заходи для убезпечення Сил оборони від обстрілів з російських «Градів», ствольної артилерії та дронів-камікадзе.

F-BE-bBWAAA-9Qo

За матеріалами української спецслужби суд призначив зраднику 15 років тюрми з конфіскацією майна.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився військовослужбовець, який проходив службу в одній з військових частин ЗСУ.

Після початку повномасштабного вторгнення рф його дистанційно завербував кадровий співробітник фсб.

F-BE-bAWUAAfbRF

До «уваги» агресора військовий потрапив через свою матір, яка проживає у тимчасово окупованому Енергодарі і контактує із російською спецслужбою.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Заходи проводили співробітники СБУ в Дніпропетровській області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Служба безпеки України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа