За дві доби петиція про скасування фактичного визнання ОРДЛО зібрала більше половини необхідних підписів

petition

Станом на першу половину дня 18 березня петиція до Президента з вимогою відкликати підписи представників України під Протоколом від 11 березня, що фактично визнає сепаратистські утворення ОРДЛО, зібрала більше половини з 25 тис. необхідних підписів.
Повна назва петиції: "Петиція Президенту України Зеленському Володимиру Олександровичу з вимогою негайно відкликати підписи представника України і погодження керівника Офісу Президента України під Протоколом засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбулось у Мінську 11 березня 2020 року." №22/088960-еп
Посилання:  https://petition.president.gov.ua/petition/88960
Перший допис про петицію у соцмережах: https://www.facebook.com/vidsich/posts/2847057485361652
Активісти прагнуть зібрати необхідну кількість підписів до 25 березня, коли в Мінську заплановане підписання остаточного документу про створення Консультативної ради з ОРДЛО. При цьому вони наголошують на тому, що нинішні карантинні заходи ніяк не зможуть завадити громадянам долучитися до такого різновиду громадської активності, як підписання петиції.
У тексті петиції згадуються висловлювання Володимира Зеленського про те, що Україна не буде вести прямі переговори з представниками ОРДЛО, бо "Україна не розмовляє з бойовиками".
Натомість, йдеться у петиції, 
підписані 11 березня у Мінську документи призведуть до створення Консультативної ради, де вирішальні голоси матимуть лише 10 представників України і 10 представників ОРДЛО, а ОБСЄ, Росія, Франція та Німеччина матимуть тільки по одному представнику з правом дорадчого голосу і то в разі згоди.
Таким чином сторонами переговорів стають Україна і ОРДЛО, фактично визнається позиція Росії, яку вона намагалася безуспішно реалізувати протягом останніх шести років, що в нас відбувається громадянська війна. Росія ж перетворюється з агресора на посередника між воюючими українцями поряд з Францією, Німеччиною і ОБСЄ, хоча весь світ знає, що ні ОРДО, ні ОРЛО не є самостійними суб’єктами, повністю керуються з Москви і є просто місцевими колаборантами російського окупанта.
Дії Aндрія Єрмака і Леоніда Кучми 11 березня 2020 року легітимізують ОРДО і ОРЛО в очах міжнародного співтовариства, порушують українське законодавство і містять ознаки державної зради, оскільки є на користь агресору, якого ці дії перетворюють на посередника у нібито внутрішньоукраїнському конфлікті. Ці дії зміцнюють агресора, бо відкривають шлях для зняття санкцій з нього. Якщо Україна визнає ОРДО і ОРЛО рівною стороною, а Росію посередником, то весь світ також визнає їх такими.
Також у петиції наголошується на особі Дмитра Козака, підписанта Протоколу від Росії, як одіозного автора "придністровського сценарію", який, імовірно, готується й Україні.  

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа