За банер з Бандерою на футболі можна буде загриміти до цюпи

Народний депутат України від партії регіонів Вадим Колесніченко за два дні до Нового Року вніс у Верховну Раду законопроект, у якому переймається “ забезпеченням громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів”. Поверхнево проект Закону складає враження такого, що написаний з нагоди майбутнього чемпіонату Європи. Однак, регіонали не були б регіоналами, якби до проекту крім загалом позитивних пропозиній не були внесені такі, які інакше, як політично спрямованими, не назвеш.

 

Приміром, “Стаття 173-4. Скандування … або демонстрація плакатів, банерів, прапорів, штандартів, у тому числі політичного характеру, та інших носіїв… – тягне за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.»

 

Оскільки скандування “Бандера наш герой” є якраз “ політичного характеру”, і банер з Провідником ОУН теж є “ політичного характеру”, то у випадку прийняття проекту болільникам “Карпат” та Динамо Київ або доведеться тримати рот на замку, або йти підмітати вулиці. Те ж саме стосується улюбленої речівки фанів Динамо “Спасибі жителям Донбасу”.

 

Скачати проект Закону та супроводжуючі документи можна на сайті Верховної Ради тут: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=42250

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа