За антиукраїнські висловлювання у Польщі зняли з ефіру програму популярного ведучого

W._Cejrowski-1024x680У зв’язку з образою на адресу українців програму відомого польського теле- і радіожурналіста Войцєха Цейровського зняли з ефіру «Радіо Кошалін». Про це інформує портал kresy.pl.

«Директор „Польського радіо Кошалін» Пьотр Островський вирішив зняти з радіоефіру популярної програми Цейровського. За неофіційною інформацією, це сталося в результаті тиску з боку політиків і діячів Об’єднання українців у Польщі, обурених висловлюваннями Цейровського і Рудніка (Анджей Рудінк — інший ведучий радіопрограми — ред.) на тему Волинської трагедії»,— мовиться в повідомленні.

Нагадаємо, Об’єднання українців у Польщі звернулося до польської прокуратури із проханням дати юридичну оцінку образливим висловлюванням Цейровського на адресу українців. У позові ОУП наголошується, що 15 жовтня журналіст під час ефіру на «Радіо Кошалін» назвав усіх українців «ґвалтівниками» і «різниками».

Ведучий ефіру перепитав, чи він вважає усіх українців «ґвалтівниками» і «різниками». На що Цейровський відповів: «…підтверджую, що усіх».

«Такі висловлювання ображають і принижують людську гідність, посилюють упереджене та вороже ставлення до українців і породжують ненависть на національному підґрунті»,— наголошується в позові ОУП до прокуратури. Кримінальним кодексом Польщі за це передбачене покарання у вигляді позбавлення волі терміном до трьох років.

Нагадаємо також, що Войцєх Цейровський — польський радіо- і тележурналіст, сатирик, мандрівник, фотограф. Він ведучий популярної на польському телебаченні програми про подорожі різними країнами світу.

Журналіст відомий своїми правоконсервативними переконаннями.

Джерело: prostir.pl – Ред./Т.А.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа