З директора департаменту та замміністра юстиції витрясли тисячі доларів

12 серпня громадські активісти провели під Міністерством юстиції України флеш-моб, під час якого привернули увагу до проблеми конкурсу на посаду директора Департаменту організаційного забезпечення діяльності служб Державної кримінально-виконавчої служби України.

DSC09119-696x522

Цей конкурс виграв бізнесмен Олег Гуназа, якого пов’язують з групою олігарха Бориса Кауфмана. Та найбільше громадськість обурив той факт, що по відношенню до Гунази відкрито аж 3 кримінальні впровадження.

Активісти принесли під Мінюст два манекени, які зображували заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову, яка відповідає за кадрові питання, та власне самого Гуназу. Було розіграно сценку, під час якої громадськість продемонструвала своє бачення того, як Гуназа опинився на посаді директора департаменту. В результаті в одязі імпровізованих чиновників було знайдено «аргументи», завдяки яким, на думку громадськості, Гуназа зміг посісти владне крісло – тисячі доларів.

«Схеми Януковича і ко живуть і за нинішньої влади. На відповідальні посади і далі продовжують призначати не об’єктивно кращих, а тих, хто має впливових лобістів і готовий щедро платити за своє призначення. Ми вимагаємо переглянути результати конкурсу, відсторонити Гуназу від виконання обов’язків, якщо він це почав робити, розслідувати ситуацію з цим конкурсом і,в разі виявлення порушень, притягти винних до відповідальності, зокрема, заступника міністра Наталію Севостьянову», – наголошує інформкоординатор офіцерської ініціативи «ЧИСТІ ПОГОНИ» Ігор Рудич.

Активісти заявляють, що це лише початок боротьби з недолюстрованими чиновниками Міністерства юстиції, далі вони анонсують прес-конференцію та інші акції прямої дії.

Джерело: opad.org.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа