З 1 вересня кияни можуть відвідати виставку «Українська Друга світова» на залізничному вокзалі

З нагоди 78-х роковин початку Другої світової війни Український інститут національної пам’яті представляє український вимір цієї війни через 24 фотодокументальні стенди, які демонструють український погляд на її причини, перебіг та наслідки.

Експозиція, встановлена на залізничному вокзалі столиці, створена спільними зусиллями Українського інституту національної пам’яті та Центру досліджень визвольного руху.

«Українська Друга світова» розповідає про українців та Україну, в тому числі незаслужено забутих героїв України, які боролися з нацизмом на всіх фронтах – у Європі, Північній Африці, на Тихому океані. Виставка показує події від 1 вересня 1939 року до останніх пострілів на Далекому Сході – у війні з Японією», – пояснив Голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Автори проекту: історики Володимир В’ятрович, Сергій Громенко, Максим Майоров, Василь Павлов, Вікторія Яременко (Український інститут національної пам’яті), Ігор Бігун (Центр досліджень визвольного руху), Лариса Зарічняк. Дизайн Ольги Сало.

Вуличний варіант виставки вже експонувався у Львові, Києві, Одесі, Черкасах, Чернігові, Конотопі і Краматорську.

На залізничному вокзалі Києва виставка триватиме до 20 вересня.

Нагадаємо, цієї весни розпочав роботу однойменний тематичний сайт, що доступний за лінком ww2.memory.gov.ua.

Прес-служба Українського інституту національної пам’яті

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа