Ювілей лідера ОУН відзначили на батьківщині

Музей родини Стецьків, що у Великому Глибочку на Тернопільщині, ще не мав стільки відвідувачів, які завітали сюди 19 січня з метою пошанування Ярослава Стецька. Освяченням нової експозиційної кімнати у музеї Стецьків розпочалися ювілейні заходи. Місцевий парох, отець Михайло, йорданською водою окропив новостворену експозицію, яка відтворює інтер’єр українського помешкання початку минулого століття і складається з меблів, які колись належали родині Стецьків. Присутні мали можливість побачити багато унікальних речей, які належали Голові Проводу Організації Українських Націоналістів, пізнати багато нових маловідомих подій життя та діяльності колишнього Президента Антибільшовицького Блоку Народів, переглянути документальні відеоматеріали.

Чисельна колона вирушила від музею Стецьків до пам’ятника Ярославу Стецьку, спорудженому вдячними земляками. Тут відбулася поминальна панахида і покладання квітів. До підніжжя монументу покладений і вінок від Проводу ОУН. А завершилися урочистості святковим концертом, який організували митці Тернопільського району в актовому залі місцевої школи, яка носить ім’я Ярослава Стецька.

Пошанування пам’яті славного сина Тернопільщини відбулося за сприяння місцевої влади. З нагоди столітнього ювілею у Тернопільському районі 2012 рік проголошено роком Я.Стецька. У заходах 19 січня взяли участь голови обласної та районної рад, представники багатьох громадських організацій та політичних партій.

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа