Євросоюз продовжив санкції проти Росії і підкреслив, що це за Україну

EU-shot

Рада ЄС ухвалила в сьогодні рішення про продовження економічних секторальних санкцій стосовно Росії до 31 липня 2017 року.

Спочатку ці санкції були введені 31 липня 2014 роки як реакція на “дії Росії, які дестабілізують ситуацію на Україні”. Вони були посилені в вересні 2014 року. Ці заходи зачіпають сектори фінансів, енергетики і оборони, а також галузі “подвійного призначення”.

Оскільки санкції були пов’язані Євросоюзом з виконанням Росією Мінських угод, а Рада ЄС вважала їх невиконаними на 31 грудня 2015 року, вони продовжувалися до 31 липня 2016 року і потім до 31 січня 2017 року.

Європейська Рада 15 грудня 2016 роки не знайшла підстав для скасування і ослаблення цих санкцій і погодила їх продовження на новий період в 6 місяців – до 31 липня 2017 року.

Як заявив тоді голова Європейської Ради Дональд Туск, деякі країни виступали за продовження санкцій на 12 місяців. Він також зазначив, що присутні на саміті європейські керівники в ході дискусії щодо Сирії були налаштовані “більш радикально в своїх позиціях, ніж два-три місяці тому”. “Але ми не говорили про нові санкції”, – додав Туск.

Таким чином, продовження санкцій стосується ситуації на Україні, але не конфлікту в Сирії, хоча раніше деякі члени ЄС, включаючи Німеччину, вимагали чинити тиск на Росію шляхом введення нових обмежень.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа