Європа намагається прискорити Угоду про асоціацію, однак передбачає механізми її призупинення

На фото: Річард Легутко Фото: ukurier.gov.ua

Європейські парламентарі активно працюють над процедурою участі України в рамках Угоди про асоціацію.  Сьогодні було заслухано рекомендації доповідачами яких виступили депутати від Польщі Річард Легутко (група європейських консерваторів і реформаторів) і по економічній частині документа (зоні глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі) – Павло Залевський (група європейських народників).

Європейський парламент (ЄП) у своїй резолюції висловився за розробку можливого механізму призупинення Угоди про асоціацію України з ЄС на випадок, якщо будуть порушуватися його фундаментальні принципи.   Таку пропозицію закладено в резолюції ЄП, прийнятій на основі рекомендацій Раді ЄС, Європейської комісії та Європейської служби зовнішніх відносин, підтриманих раніше парламентським комітетом з питань закордонних справ.

“Україна є європейською державою і відповідно до статті 49 Договору про ЄС може подати заявку на членство в ЄС, як це може зробити будь-яка європейська держава за умови, що дотримується принципів демократії, поваги прав людини та основних свобод, прав меншин і верховенства права”, – говориться у вступній частині резолюції.

Як повідомляє «Кореспондент», також ЄП знову висловився за проведення нещодавно відкладеної зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем напередодні саміту Україна-ЄС 19 грудня.

Також ЄП пропонує кроки для пришвидшення інтеграції України до норм ЄС . Таким чином, було запропоновано розглянути питання про створення консультативної групи ЄС високого рівня для надання допомоги в наближенні законодавства відповідно до законодавства ЄС, а також відкрити в Україні інформаційний офіс ЄС для інформування українського суспільства.

За матеріалами Кореспондент, Українська правда

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа