Євромайдани Донецька, Харкова, Дніпропетровська: виклики для прав людини

Сьогодні всю Україну поглинули громадянські протести, викликані різними причинами, що мають різні форми, але об’єднані єдиним поривом людей змінити на краще своє життя та втілити на практиці гасло «Права людини понад усе!». Це гасло стало особливо актуальним після ухвалення з грубим порушенням парламентської процедури так званого «закону про диктатуру » від 16 січня, який перекреслює всі ключові громадянські права і свободи .

Як відомо , саме у східних областях України організатори та учасники мирних протестів стикаються з найбільшою кількістю гонінь – як із використанням юридичних механізмів (відкриття сфабрикованих адміністративних і кримінальних проваджень) , так і позаправових (напади , побиття, пошкодження майна) .

Із 20 до 23 січня Андрій Юров, експерт Ради Ѓвропи , координатор групи з солідарних дій міжнародної Платформи “Громадянська Солідарність” , відвідає Донецьк ( 20 січня) , Харків ( 21 січня) і Дніпропетровськ (22 січня ) з метою моніторингу і збору докладної інформації про ситуацію з дотриманням прав людини в контексті проведення мирних зібрань в цих містах. Моніторинговий візит відбудеться на запрошення громадянської ініціативи Ѓвромайдан SOS.

У рамках візиту міжнародний правозахисник зустрінеться і з активістами , і з представниками влади , а саме прокуратури і МВС. Особливий акцент – на спілкуванні з постраждалими в результаті участі або організації акцій на підтримку Ѓвромайдану та їх захисниками.

Якщо вас цікавить оцінка міжнародного правозахисники щодо того:

– як порушуються фундаментальні права людини стосовно учасників Евромайданів Донецька, Дніпропетровська , Харкова;

– які міжнародні стандарти і зобов’язання порушує України та як на це має реагувати міжнародна спільнота

– що відбувається в східних областях України з точки зору міжнародної правозахисту,

а також оцінка «закону про диктатуру » та російський досвід впровадження подібних норм – звертайтеся за тел. 067 246 4343. Ми сконтактуємо вас із Андрієм Юровим.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа