«Євромайдан-Варшава» організував акцію протесту на конференції ОБСЄ

Сьогодні у Варшаві біля готелю «Софітель Вікторія», де триває конференція ОБСЄ на тему захисту прав людини, «Євромайдан-Варшава» організував акцію протесту.

10649662_653380808094663_4651158899875066108_n

Учасники стояли перед входом до конференції, тримаючи прапори України, а також великі плакати з написами: «Ваша толерантність зробить вас наступними», фотографією Путіна і підписом «ТероСіян номер один», а також «Крим — злочин» під мапою Криму у крові на тлі російського прапору.

Наталія Панченко, Голова Оргкомітету «Євромайдан-Варшава» зазначила, що наслідки зусиль російської пропаганди стають все більш відчутними у Європі, і це на фоні майже повної відсутності заяв та взагалі чіткої позиції від українських дипломатів.

«Знаємо, що російська пропаганда діє у Європі дуже спритно, і на цій конференції, на жаль, – також, тому сьогодні організовуємо такого роду акції. Своїми діями хочемо, у черговий раз, відкрити очі європейським політикам на те, що робиться в Україні та закликати світ до твердої позиції у цьому конфлікті та дієвої підтримки і допомоги Україні» – зазначила Наталя Панченко.

Як повідомила Наталя, якщо сьогодні своєю м’якою політикою світ не затримає Путіна і не допоможе Україні захистити свої кордони, то завтра Росія зможе без проблем увійти до будь-якої іншої держави.

«Зрештою, ми всі знаємо про те, що відбувається у Молдові, Естонії, а також про те, які погрози були спрямовані на адресу Польщі. Тому сьогодні ми кричимо про це з надією, що нас почують, оскільки завтра може бути запізно…», – прокоментувала акцію Наталія Панченко, Голова Оргкомітету «Євромайдан-Варшава».

«Євромайдан-Варшава» – об’єднання українців, що проживають у Польщі, створене 24 листопада 2013 року, що спрямовують свої зусилля на захист інтересів України та формування її підтримки у провідних колах польської громадськості.

Андрій Шумський

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа