Євромайдан в Кіровограді

У Кіровограді під українськими та партійними прапорами, а також стягами ЄС, розпочався мітинг на підтримку євроінтеграції та протесту проти рішення уряду згортати рух до Євросоюзу.

 

Незважаючи на дощ, на площі зібралося близько 2 000 людей. Виступають лідери місцевих осередків політичних партій а також народний депутат від партії “Удар” Сергій Каплін, який виступає на чолі місцевого Євромайдану разом із іншими громадськими та політичними активістами. Звучать заклики на підтримку місцевих опозиційних політиків та підписання угоди з ЄС.

З достовірних джерел відомо, що у подвір’ї Кіровоградської ОДА, під якою відбувається мітинг, знаходиться як мінімум два автобуси із працівниками Беркута.

 

Кіровоградські мітингувальники направляються до стін УМВС області. Головує народний депутат від партії “Удар” Сергій Каплін, який має передати звернення щодо захисту представників опозиційних сил, стосовно яких відбувається тиск.

 

Вул. Дзержинського перекрита автомобілями ДАІ. На перехресті вулиць Декабристів та Дзержинського утворили перепону металеві заслони та з два десятки правоохоронців. Можливі заворушення.

 

На мітингу, що відбувається зараз на площі ім. Кірова, народний депутат від партії “УДАР” Сергій Каплін, закликає учасників акції йти вимагати справедливості для ударівців, проти яких ведуться репресії, під обласне управління Кіровоградського УМВС.

Нагадаємо, вночі суд виніс рішення про заборону збиратися під стінами прокуратури, суду та обласного управління Кіровоградського УМВС. Наразі проїзди до цих установ перекриті під виглядом технічних робіт. На місцях чергують правоохоронці.

 

За останньою інформацією, колона мітингувальників прорвала «беркутівські» заслони.

Сергій Каплін заявляє: «Тепер я на сто відсотків певен, що всі кіровоградці, які сьогодні з’явилися – поїдуть у Київ , щоб відстояти демократичні цінності та європейський шлях України, по-друге, ми висуваємо ультиматум владі-якщо вона не припинить застосовувати тиск та репресії проти опозиції та громадянських активістів – ми залишаємо за собою право на різкі та рішучі міри по захисту громадянського суспільства та майбутнього всіх простих людей.!»

та Євромайдан під проводом Капліна в Кіровограді

ПРЕС-СЛУЖБА

Народного депутата України,

Секретаря Комітету ВРУ з питань національної

безпеки і оборони Сергія Капліна

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа