Євромайдан-Ужгород дав оцінку перестрілці в Мукачевому

Ми подаємо цю оцінку тому, що за нею стоять люди, які організовували підтримку Євуромайдану із Закарпаття, а потім – волонтерську підтримку закарпатської гірсько-єгерської бригади. Маємо всі підстави вважати, що їх мотивація – жити в Україні, якою керує народ, а не феодали.

Заява Громадського конвенту щодо подій у місті Мукачево

Події, які мали місце сьогодні у місті Мукачево – це боротьба за контроль над контрабандними потоками між бандитськими угрупуваннями краю, лідери яких прикриваються мандатами народних депутатів України.

Сам факт можливості збройного протистояння в центрі області у мирному місті є наслідком злочинної бездіяльності очільників правоохоронних органів Закарпаття.

Призначення керівництва області та керівників силових структур за квотним принципом та принципом персональної відданості місцевим олігархам й призвело до сьогоднішніх трагічних подій.

На наше глибоке переконання виходом із ситуації і упередженням її повторення мають бути наступні швидкі кроки з боку керівництва держави:

1) притягнення до відповідальності УСІХ учасників збройного конфлікту в Мукачеві;
2) звільнення керівництва облдержадміністрації, начальника обласного управління УМВС, начальника УСБУ України в Закарпатській області та обласного прокурора;
3) зняття недоторканості та розслідування діяльності народного депутата М.Ланьо;
4) призначення на керівні посади в області незалежних, рівновіддалених від місцевих кланів, принципових людей, здатних жорстко та ефективно взяти ситуацію під контроль.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа