Євромайдан SOS звернувся до людей, які зараз стоять на Майдані: віддайте бронежилети тим, хто на війні

 Євромайдан SOS до людей, які зараз стоять на Майдані

Ми вийшли на Євромайдан 21 листопада минулого року як звичайні учасники мирної демонстрації, яка згодом перетворилася у багатомільйонний протест по всій країні. З 30 листопада ми працювали цілодобово для захисту людей від переслідувань, тому через «наші руки» пройшли сотні побитих, катованих, затриманих, звинувачених у масових заворушеннях та члени їхніх родин. Зараз ми продовжуємо працювати в тимчасово окупованому Криму та на Сході України.

Боротьба досі триває, хоча умови – змінилися. Нам належить перебудовувати систему державного управління, яка лишилася в спадок від корумпованого авторитарного режиму та його попередників – менш авторитарних, але не менш корумпованих. Окрім того, ми зіштовхнулися з військовою окупацією частини української території та “неоголошеною війною”, яку веде проти нас Росія на Донбасі.

Тому якщо у попередні місяці просто вийти на Майдан було обов’язком кожної чесної людини, то тепер перед усіма нами стоять інші завдання. Нагальною є реальна участь у здійсненні необхідних для країни реформ, робота над проведенням розслідування злочинів на Майдані, налагодження ефективної системи евакуації та тимчасового розселення сотень сімей зі Сходу, допомога українській армії з обмундируванням та безпосередня участь у збройній відсічі зовнішній агресії та ще багато чого. Енергія Майдану має дійти до найвіддаленішого району, найменшого села, де також повинні початися докорінні демократичні перетворення. Часу – обмаль.

Тому Євромайдан SOS звертається до людей, які зараз стоять на Майдані із проханням:

  • віддати свої маски, бронежилети та інше обмундирування тим, хто дійсно їх потребує, а саме – українським добровольцям, які борються за нашу свободу на Сході.

  • включитися в реальну роботу щодо розбудови країни, вибрати собі один із сотні можливих варіантів роботи та конкретними діями продемонструвати відданість тим цінностям, за які били у листопаді студентів та за які вмирали у січні, лютому наші побратими.

На самому Майдані мають бути тільки символічні меморіальні знаки як вічна пам’ять про те, як мирні демонстранти боролися за свої права та свободу і були розстріляні за наказом Президента, якого вони обрали, і який втік з держави, щоб уникнути відповідальності. А також бруківка – про всяк випадок:-)

Наш обов’язок – ефективно завершити розпочате.

Волонтери Євромайдан SOS, активісти

учасники акцій протесту на Майдані 2013-2014 рр.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа