Євромайдан SOS вимагає від парламентарів ратифікувати Римський Статут

Згідно з попереднім порядком денним парламенту, законопроект 4873, що дозволяє ратифікувати Римський Статут, знову не розглядатиметься в сесійній залі. Нагадаємо, що наступний сесійний тиждень – останній перед канікулами. Уже вкотре 4873 ігнорують. Хоча на словах народні депутати наввипередки декларують свою готовність проголосувати ЗА визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду, на ділі керівництво Верховної Ради вперто виносить законопроект 4873 за дужки сесійної зали, залишаючи Римський Статут у полі політичних спекуляцій та піару.

У п’ятницю 27 червня,  зранку, перед погоджувальною радою (час уточнюється, повідомимо про це додатково), ми вчергове скажемо народним депутатам, що є теми, які не терплять компромісів. Одна з них – це хронічна українська безкарність, яка призвела до більш ніж сотні смертей під час Майдану, майже двох тисяч поранених, травмованих та покалічених, а нині знайшла продовження в анексії Криму та кривавих подіях на Сході України.

Ми зустрічатимемо народних обранців перед будівлею комітетів ВР (вул.​Грушевського 18/2) та нагадуватимемо їм про пафосні виступи зі словами «Ніколи знову!». Їх голос ЗА 4873 якраз і є запорукою того, що масових вбивств у нашій країні більше ніколи не буде.

Злочини не повинні залишатися безкарними, тим більше коли вони чиняться найвищими посадовими особами!

Якщо ви ЗА – ПРИЄДНУЙТЕСЯ ДО АКЦІЇ!

Організатори: Центр Громадянських Свобод, Євромайдан SOS, Центр інформації про права людини, Група з прав людини РПР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа