Євромайдан СОС: Де поділися загадкові 13 беркутівців, які стріляли 20 лютого?

Скидається на те, що в наших силових відомств проблеми з комунікацією.
Минулого тижня ми надіслали до СБУ, ГПУ та МВС інформаційні запити щодо суперечності в даних, озвучених під час прес-конференцій керівництва відомств відносно розслідування масових розстрілів майданівців 20 лютого.
Так, у брифінгу від 18 листопада 2014 року (bit.ly/11ub792, 5.00 – 5.30 хв.) голова СБУ Валентин Наливайченко каже про те, що МВС спільно з СБУ «було затримано і заарештовано 16-х офіцерів колишнього «Беркуту», найбільш небезпечних, тих людей, яких найбільше підозрювали в генеральній прокуратурі щодо пострілів у протестуючих на Майдані, в мирних людей, в нас із вами». Подальшу долю цих 16-х осіб Наливаченко не повідомив.
Водночас, цього ж дня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко провів брифінг (http://bit.ly/1yW5tI6), у ході якого заявив: «Ми знаємо повністю хто стріляв на Інститутській 20 числа. У вас у табличці вказано – це 16 осіб, котрі втекли з України – хто в Крим, хто в Росію.»
Громадськості тим часом відомо про затримання та обрання запобіжного заходу тільки для трьох колишніх працівників спецпідрозділу «Беркут»: командира спецроти Дмитра Садовника (який нині перебуває у розшуку), а також його підлеглих – Павла Аброськіна та Сергія Зінченка, які перебувають під вартою.
До ГПУ, МВС та СБУ ми звернулися з дуже простими питаннями: то де ж решта 13 беркутівців? Хто вони? Їх імена? Чи вони затримані? Чи втекли? Що з ними?
Першою відреагувала Генпрокуратура. Сенс відповіді ГПУ такий: “самі не знаємо”. Окрім Садовника, Аброськіна та Зінченка, “будь-які інші працівники спецпідрозділу міліції “Беркут” у кримінальних провадженнях за фактами вбивств чи замахів на вбивства учансиків акцій протесту слідчими ГПУ не затримувалися”, повідомляється у відповіді на інформаційний запит Центру Громадянських Свобод.
Це круто. Чекаємо на відповіді від п. Наливайченка та п. Авакова.

Контактна особа 0672464343 – Марія Томак

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа