Євромайдан-4 у Франкфурті, Німеччина / Віче солідарності 15.12.2013

 

Віче солідарності із Київським Євромайданом відбулося у німецькому місті Франкфурт-на-Майні. Висловити підтримку співвітчизникам зібралися більше сотні небайдужих українців з Франкфурту, Кьольну, Лімбургу, Гісену, Марбургу, Фрайбургу, Гейдельбергу, Бад Маріенбергу, Гофгайму і Майнцу. Під час заходу організатор віче свободівець Олексій Ємельяненко звернувся до політиків та мітингарів на майдані – Віче у Франкфурті повністю підтримує вимоги Майдану! Потому надали можливість висловитися усім охочим. Виступив з промовою отаман Вільного Козацтваа в Німеччині Валерій Хлівний, заступник голови Української Громади у Франкфурті-на-Майні Ольга Гнатюк та кожен, хто побажав висловити свою підтримку Майданівцям. Пані Людмила Вуссек, яка мешкає в Лос Ажелесі ібула проїздом у Франкфурті-на-Майні, знайшла можливість приєднатися до протесту та виступити з близкучим спітчем в підтримку мітингуючих на Майдані. Прихильник ВО СВОБОДА та підприємець Олександр Трикоз з Кьольну під час інтерв’ю 5му каналу наголосив, що далі така ситуація в Україні не може тривати, уряд та Президент не мають довіри громадян України. Одностайно висловлювались представники як східних так і західних областей України: Режим Януковича має піти! 

Віче було розпочате та завершене Гімном України у виконанні свободівця соліста Франкфуртської Опери Григорія Кульби. Всі присутні дружно підтримали співака!

Акцію протесту відвідали представники місцевих та українських ЗМІ. Зокрема, видання Франкфуртер Альгемайне Цайтунг (Frankfurter Allgemeine Zeitung) та 5-го каналу з України (Представник Дмитро Яковенко). 

 Наприкінці заходу учасники утворили так званий живий ланцюг навколо знаку Євро. 

 Прес Офіс Центральної Спілки Українців в Німеччині

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа