Євродепутат: Росія проводить дезінформаційні кампанії в Румунії

ЄвгенТомак
Євродепутат Євген Томак стверджує, що Російська Федерація стоїть за кампанією по зриву вакцинації та іншими дезінформаційними кампаніями в Румунії. Він повідомив, що на рівні Єврокомісії представлені звіти з публікаціями, в яких містяться «неправдиві новини, в тому числі й румунською».
“Було пряме втручання з боку суб’єктів Російської Федерації, які мали на меті просувати фейкові новини, щоб просіяти недовіру серед громадян, в тому числі і щодо кампанії вакцинації”, – сказав Євген Томак, член парламентського комітету Європейського парламенту для боротьби з дезінформацією та втручанням в демократичні процеси.
Зокрема, Євген Томак сказав:
• Це не секрет. У нас війна, і є держави, які зацікавлені в тому, щоб румунські громадяни не слухали румунську державну владу. Цією державою є Російська Федерація. Єврокомісія подає звіти з публікаціями від Російської Федерації, які агресивно, тенденційно поширюють неправдиві новини, в тому числі румунською. З цієї точки зору, безсумнівно, РФ є загрозою.
• Російська Федерація перешкоджала кампанії вакцинації в Румунії і не тільки. Було пряме втручання з боку суб’єктів РФ, які мали на меті просування фейкових новин, щоб сіяти недовіру серед громадян, в тому числі і щодо вакцинації.
• Будь-яка демократична держава, в якій громадяни більше не довіряють владі, є крихкою державою, державою, якій завжди можна створити проблеми.
Євген Томак є лідером Партії народного руху (Partidul Mișcarea Populară, PMP). Народився на території України – в селі Озерне (рум. Babele) Одеській області. Переїхав до Румунії у віці 17 років за програмою урядових стипендій для румунської молоді за кордоном.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа