ЄС зняв обмеження на військові технології для України. В Москві істерика

Країни Євросоюзу домовилися про зняття обмежень на поставки військових технологій та обладнання в Україну. Російський МЗС висловив своє невдоволення цим фактом. Як підкреслюється в заяві зовнішньополітичного відомства, рішення Брюсселя не було публічним.

На Смоленській площі вважають, що “рішення Євроради не тільки пронизано” подвійними стандартами “, але і йде врозріз з прийнятими самим Євросоюзом правилами контролю за експортом військових технологій та обладнання”.  Більше того, в МЗС Росії “Звернули увагу, що в ході недавнього засідання Євроради в Брюсселі лідери країн-членів ЄС” по-тихому “домовилися про зняття обмежень на експорт в Україну спорядження, яке може використовуватися для внутрішніх репресій.”, – йдеться в коментарі відомства на його сайті сьогодні.

Найбільш образливим для Москви є те, що обмеження, які діяли для України  раніше,  були введені рішенням Ради ЄС 20 лютого цього року, тобто в період, коли при владі перебував президент Віктор Янукович і коли на Майдані “тривало жорстке протистояння між збройними націонал-радикалами і фактично беззбройними органами правопорядку”.

В ЄС сьогоднішню заяву російського МЗС  проігнорували.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа