Єдиною умовою проведення виборів на Донбасі є звільнена українська територія від російських окупаційних війсь

Народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз в себе на сторінці у Фейсбук окреслила свою позицію щодо акції «Азову» про заборону проведення виборів на Донбасі, яка відбулась вчора під будівлею Парламенту.

«На мій погляд, необхідно внести певну ясність в терміни. Не може бути виборів на окупованому Донбасі. Вибори можуть бути проведені лише на деокупованій території, вільній від найманців, російських військ, із відновленою діяльністю органів державної влади України», – заявила Ірина Фріз.

Народний депутат нагадала, що ще два роки тому всі бачили на власні очі результати проведення «волевиявлення» в Криму за масової присутності окупаційних військ РФ.

«Такі умови проведення волевиявлення на Донбасі Україну не можуть влаштовувати. Потрібне гарантування того, що територія Донбасу повністю буде звільнена від окупаційних військ, відбудеться повний та беззаперечний контроль державного кордону з боку України, за участю місії ОБСЄ чи будь-якого іншого формату міжнародних сил (ООН чи ЄС), але без Російської Федерації, як безпосереднього учасника конфлікту. Будь-які «компромісні» формати є неприйнятними для України, оскільки рівень довіри до офіційного Кремля міцно притискає підлогу під цифрою нуль», – наголосила Ірина Фріз.

За її словами, РФ поки що не виконує Мінські домовленості, які визначають порядок дій.

«Поки що російська сторона не виконує навіть перший пункт «Комплексних заходів щодо виконання Мінських угод», тобто негайне та всеохоплююче припинення вогню в ОРДО та ОРЛО. І ми не маємо права продовжувати втрачати суверенітет, незалежність і йти назустріч бажанням окупантів. Не маємо хоча б через пам’ять до тих, хто загинув за останні роки визвольної війни проти загарбників», – підкреслила Ірина Фріз.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа