Є нова концепція закону про конфіскацію цінностей та майна, здобутого корупційним шляхом

Сьогодні секретар парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони, Іван Вінник закликав народних депутатів підтримати нову концепцію проекту Закону щодо особливостей звернення в дохід держави майна та грошових коштів до ухвалення вироку суду.

«Комітет з національної безпеки і оборони підготував законопроект про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей звернення в дохід держави грошових коштів, валютних цінностей, інших цінностей та доходів від них до ухвалення вироку суду (реєстраційний номер 4057) тому, що в державному бюджеті на 2016 рік передбачено більше 7 млрд грн для потреб української армії, які мають надійти саме за рахунок цієї конфіскації. Сьогодні нам потрібен цей закон. На засіданні фракції «Самопоміч», куди я був запрошений, як один з авторів законопроекту, я запропонував створити робочу групу, яка виправить всі зауваження щодо неузгодженості окремих положень цього законопроекту європейській практиці», – заявив Іван Вінник.

За словами народного депутата, в європейській практиці існує таке поняття як конфіскація під час досудового слідства активів, походження яких не може пояснити підозрювана особа. Враховуючи особливості українського кримінального та цивільного законодавства та базових положень конвенції ООН щодо права на справедливий суд, законопроект 4057 потребує уточнення.

«Ми погодили, що у четвер, на засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, я представлю нову концепцію законопроекту у вигляді повністю переробленого документу»», – заявив Іван Вінник.

Отримано з поштової розсилки ВРУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа