Яценюк вважає, що він виграв вибори і пропонує свій план створення коаліції

«Народний фронт», посівши перше місце на парламентських виборах, зобов’язаний розпочати процес формування коаліції. Ми пропонуємо простий і зрозумілий текст Коаліційної угоди на кілька сторінок. Назва коаліції – «Європейська Україна». Друге – це конкретний план дій, вже затверджений чинним Урядом. Це план дій по імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.
Всі закони і всі рішення, які необхідні для України і які потрібно приймати новим складом Верховної Ради і новим Урядом, – вже підготовлені.
Ми пропонуємо простий регламент діяльності коаліції – як приймаються рішення. Пропоную, щоб формування складу Кабінету Міністрів відбувалося так само, як формується склад Європейської комісії. Ми не поділяємо квотний принцип, і тому декларуємо принцип політичної відповідальності кожної політичної сили, яка делегує своїх представників до Уряду.
Звертаюсь в першу чергу до Блоку Петра Порошенка і персонально до Президента як основного стратегічного партнера по реалізації змін в країні. Відповідальність за долю держави зараз лежить на Президенті і на “Народному фронті” як партії, яка посіла перше місце на парламентських виборах.
Так само запрошую до офіційних і публічних переговорів щодо формування коаліції партію «Батьківщина», «Самопоміч» і Радикальну партію, за яку проголосував мільйон українців. Закликаю ці політсили до понеділка офіційно представити кандидатури на посади членів Кабінету Міністрів України з окресленням сфери повноважень, яку така кандидатура може взяти. Якщо на посади, які сьогодні обіймають члени «Народного фронту», є сильніші кандидатури, я офіційно декларую: за жодного члена «Народного фронту» в такому випадку триматися не буду. Принцип має бути один: хто є сильнішим кандидатом – той і повинен зайняти посаду.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа