Яценюк: краще б росіяни прислали КАМАЗи пустими, щоб забрати своїх бандитів

Рівень російського цинізму не має меж. Спочатку вони поставляють танки, «Гради», терористів, бандитів, які розстрілюють українців, а потім вони поставляють воду і сіль. Наша позиція наступна. Вже зараз разом з нашими міжнародними партнерами в фонді допомоги близько 6 мільйонів доларів, які знаходяться в управлінні Верховного комісара ООН. Ми як Уряд України, Президент України поставляємо товари першої необхідності у всі звільнені території. Ми як українська держава забезпечували і здатні забезпечити своїх громадян. Додатково Уряд виділяє 10 мільйонів гривень на закупівлю товарів першої необхідності.
Будь-які види гуманітарної допомоги Україна може приймати виключно в межах міжнародного права і виключно від Червоного Хреста. Що стосується наших дій, Мінінфраструктури, Мінагрополітики, МОЗ, МВС формуємо колону вкотре – вже 270 тонн ми поставили, – і робимо все для того, щоб передати товари першої необхідності на відповідні території.
Окремо звертаюсь до Червоного Хреста з проханням допомогти, щоб ці вантажі дійшли до людей. Адже території контролюються терористами, які підтримуються Росією. Росіяни б краще цих 300 КАМАЗів пустими прислали, забрали своїх бандитів назад, і тоді не треба присилати гуманітарну допомогу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа