Японія готова вкласти у встановлення миру на Донбасі $5.782.000

Новий проект ПРООН та уряду Японії працюватиме над відновленням критично важливої соціальної інфраструктури в Донецькій та Луганській областях

Уряд Японії і Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні розпочинає новий проект, спрямований на відновлення критично важливої інфраструктури з надання соціальної допомоги та послуг для найбільш вразливих груп населення на пост-конфліктних територіях Східної України.

Церемонія підписання та прес-конференція відбудеться 13 листопада о 14:00 у приміщенні Міністерства регіонального розвитку та будівництва за адресою: м.Київ, вул. Велика Житомирська 9 (4-й поверх) 

В заході візьмуть участь:

Володимир Гройсман Віце-прем’єр-міністр УкраїниМіністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

Шігекі Сумі Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні

Ніл Вокер Координатор системи ООН, Постійний Представник ПРООН в Україні

Проект під назвою “Відновлення соціальних послуг та налагодження миру у Донецькій та Луганській областях”, буде реалізовано в партнерстві з Міністерством регіонального розвитку України, Міністерством соціальної політики України, Міністерством освіти та науки України та Міністерством охорони здоров’я України, Агентством відновлення Донбасу, регіональною та місцевою владою, а також у тісній співпраці з Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ). Проект координуватиме свою діяльність з іншими агенціями ООН і міжнародними організаціями.

Основна мета проекту полягає у відновленні центрів з надання соціальних послуг, які обслуговують найбільш уразливі групи населення, в тому числі дітей-сиріт, людей похилого віку, людей з обмеженими можливостями, вагітних жінок, тощо. Також проект спрямований на надання підтримки місцевій владі у поліпшенні системи соціальних послуг та навчанні соціальних працівників. Крім того, він сприятиме відновленню систем водопостачання та санітарно-гігієнічних закладів в школах. Крім цього, в рамках проекту передбачається забезпечення шкіл обладнанням, меблями, предметами першої необхідності і навчальними матеріалами. Проект буде реалізовано протягом 12 місяців, його загальний бюджет складає 5.782.000 доларів США.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа