Януковичева влада попередила УГКЦ, що за відправи на Євромайдані її чекають нові катакомби

Шевчук-700x392

Влада попередила, що може позбавити легального статусу Українську Греко-Католицьку Церкву за участь у протестах на Майдані. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.

shewchuk-catacombes

Блаженніший отримав листа від Міністерства культури, у якому зазначається, що відправа публічних богослужінь без відповідних дозволів може слугувати підставою для припинення діяльності релігійної організації.

УГКЦ закидають постійну присутність священиків на Майдані. «У засобах масової інформації поширюються повідомлення та сюжети про релігійну діяльність, яку в порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації здійснюють представники, зокрема Української Греко-Католицької Церкви на майдані Незалежності міста Києва впродовж грудня минулого рок та на початку нового — 2014 року», — йдеться у листі від заступника Міністра культури.

«Це безпрецедентна ситуація в історії України по відношенню до Церкви», – сказав Блаженніший Святослав і наголосив, що Церква завжди буде зі своїм народом.

Про те чи будуть і надалі священики присутніми на Майдані Блаженніший каже: «Ми не соромимося нашої присутності. Будемо модифікувати вид нашої присутності відповідно до потреб».

Глава УГКЦ наголосив, що Церква зацікавлена у спокійному та конструктивному діалозі з владою. Офіційна відповідь на листа вже зареєстрована в Міністерстві культури.

 

Скан листа:

Документ

документ

 Джерело: http://www.credo-ua.org/2014/01/108813

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа