Якутський шаман оголосив про відновлення походу на Москву

gabyshev_home

Якутський шаман Олександр Ґабишев оголосив, що відновлює похід на Москву, щоб провести «обряд вигнання Путіна».
Похід, заявив Ґабишев виданню «Якутія.інфо», носить виключно мирний характер – «жодна волосина впаде, жодна крапля крові у Путіна не проллється».
Мешканець Якутська Олександр Ґабишев в березні 2019 року оголосив про початок пішого походу до Москви, щоб провести «обряд вигнання Путіна». По дорозі до Ґабишева стали приєднуватися прихильники.
В інтерв’ю The New York Times Ґабишев розповідав, що для вигнання Путіна він планував розпалити багаття на Червоній площі — прямо за кремлівською стіною. За якутською традицією він збирався «нагодувати» вогонь кумисом і кінським волоссям, бити в шкіряний бубон і молити Путіна «прийти до тями і спокійно піти у відставку». А якби влада заборонила ритуал, то мільйони людей повстали б і зажадали від Путіна піти, додав він.
В середині вересня Ґабишев був затриманий, стосовно нього порушили кримінальну справу про заклики до екстремізму. Ґабишев був відправлений на психолого-психіатричну експертизу, за підсумками якої його визнали неосудним. Адвокати Ґабишева і правозахисники ставлять результати експертизи під сумнів. Ґабишев є під підпискою про невиїзд.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа