Якщо коаліція не переформатує уряд, нас чекають дострокові вибори

В парламенті продовжують обговорювати вчорашню невдалу спробу відставити Уряд.

Голосування за відставку Уряду символізує неспроможність влади ухвалювати дуже важливі для держави рішення. Про це з парламентської трибуни заявила народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Світлана Заліщук.

«Учора Парламент збанкрутував у своїй спроможності ухвалювати рішення. Уряд збанкрутував своєю довірою перед парламентом та суспільством. Ми не можемо допустити, аби ця ситуація поглибила кризу в державі. Я вважаю, що у нас є шанс перезавантажити ситуацію. По-перше, закликаю Уряд, у зв’язку з тим, що Парламент протягом цієї сесії не може розглядати питання недовіри, самому скласти повноваження. По-друге, якщо цього не відбудеться, коаліція має переформатувати Кабмін за участі «Народного фронту», БПП, Радикальної партії, «Батьківщини» та «Самопомочі». Якщо цього не відбудеться — ми наближаємо країну до виборів», — сказала Заліщук.

Вона також зауважила: «Прикро, що ця ситуація відбувається напередодні другої річниці розстрілів на Майдані. Якщо ми не ухвалимо радикальних і конструктивних кроків, то Алея Небесної Сотні переросте у алею похованих ідей і сподівань», — підкреслила Заліщук.

Отримано з поштової розсилки Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа