Як зупинили сьогоднішній одеський проросійський марш – версія Самооборони

Сьогодні, 10 квітня в центрі Одеси активісти “Кулікового Поля” вирішили влаштувати марш в честь Дня визволення міста від фашистських загарбників. Активісти ГО “Самооборона Майдану Одеси”, мережі “Вільні Люди”, НВР “Правий Сектор”, ГО “Автомайдан” та ряд інших патріотичних організацій запобігли проведенню заходу, на якому використовувалась комуністична та російська символіка.

Зіткнення між патріотами та куліковцями відбулись через порушення останніми своїх обіцянок. Відтак, 9 квітня, в Головному управлінні Національної поліції Одеської області відбулась зустріч керівництва поліції, представників патріотичних організацій та активістів “Кулікового Поля”. В результаті зустрічі “куліковцям” було дозволено провести свою акцію, але при виконанні умов, які поставила патріотична громада, а саме: прихильники Росії відмовлялись від маршу та використання будь-якої російської, комуністичної або сепаратистської символіки.

Незважаючи на усвідомлення провокативного характеру своїх дій, активісти “Кулікового Поля” порушили домовленість і, поклавши квіти до пам`ятника Невідомому Матросу, пішли маршем по центру Одеси. При цьому, майже у кожного учасника мітингу при собі були георгіївські стрічки, триколори та комуністичні символи.

Представники Національної Гвардії та патрульної поліції, що супроводжували ходу “Кулікового поля” ніяк не відреагували на присутність символіки, антидержавницькі вигуки та провокації зі сторони учасників маршу. В результаті, патріотичні організації перекрили хід і не допустили створення “куліковцями” безладів на вулицях міста Одеси.

Після зіткнення із патріотами, учасники маршу невеликими групами відправились до площі Кулікового Поля, де правоохоронні органи дозволили їм викласти квіти, прикрашені георгіївськими стрічками біла напису “2 травня – Не забудем!”. Втім, самооборонівці та інші громадські активісти спалили усю символіку під стінами Будинку Профсозів і запевнили – більше на Куліковому Полі не відбуватимуться ніякі зібрання сепаратистів, оскільки ті намагаються спровокувати на конфлікт і спричинити масові заворушення в місті.

Варто також відмітити, що під час акції декілька представників патріотичних організацій отримали травми від правоохоронних органів, які проігнорували прохання самостійно розігнати колону з антидержавницькими закликами.

Самооборона Майдану Одеси

Відео:

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа