Як зреагує Deutsche Bank на “криваві гроші”?

Джерело

Cьогодні під представництвом німецького Deutsche Bank в Україні відбувся пікет, на якому активісти політичної партії Демократичний Альянс та інші активісти Євромайдану  закликали представників банку припинити співпрацю з компаніями, що належать сім’ї Януковичів.

Аби привернути увагу представників банку, до чого призводить співпраця європейських банків із “сім’єю”, активісти встановили перед приміщенням банку ванну з написом Україна, залиту червоною фарбою, що символізувала кров, яка сьогодні проливається в українській державі. Щоб показати, за які гроші і ким фінансується це кровопролиття, активісти бруднили у фарбі імпровізовані купюри “європейської валюти” та виклали ними слово Yanukovych на асфальті перед банком.

«Ми сподіваємося, європейські банки зрозуміють, що людські життя вищі за бізнес інтереси та гроші, – розповідають про акцію в прес-службі партії Демократичний Альянс. – Адже саме за награбовані в Україні гроші сьогодні фінансуються тітушки, преміальні «Беркуту», які вбивають людей та стріляють по журналістам та лікарям. Тому ми закликаємо Deutsche Bank припинити співпрацю з Януковичем і почати перевіряти награбовані кошти, як того вимагає міжнародне законодавство».

До учасників акції вийшов представник Deutsche Bank, а пізніше відбулась коротка зустріч заступника голови політичної партії Демократичний Альянс Віктора АНДРУСІВА та голови правління українського представництва банку Костянтина СЕРЬОГІНА. Представник банку пообіцяв передати вимоги українців своєму західному керівництву.

Хочемо звернути вашу увагу, що відповідно до норм міжнародних норм права FATF [відображені сьогодні в директивах ЄС], банки повинні перевіряти кошти чиновників та їх родин на предмет їх не корупційного походження.

Якщо ж вірити журналістським розслідуванням та інформації, опублікованій антикорупційними громадськими організаціями на сайті http://yanukovich.info/ вже після першого року президенства Віктора Януковича його син Олександр, стоматолог за фахом, вніс 200 млн. гривень грошима в статутний капітал свого банку ВБР.  Крім того, сам прибуток банку, що 100% належить сину Президента, за перший рік батьківського президенства зріс на 1700%. Для порівняння, ріст прибутку одного з найуспішніших та найбільших українських банків – Приватбанку – за цей же період склав 4%.

Чому ми звертаємось саме до цього банку? Всі гроші ВБР проходять через рахунки Deutsche Bank та осідають на рахунках в цьому ж німецькому банку, який є основним партнером грошей українського Президента та його сімї.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа