Як взяти участь у Міжнародному конкурсі «Бренд Україна: творимо разом»

Вебінар

Бренд

Організатори:

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК)

Українська школа в ОАЕ «Софія»

Партнери:

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій,

Світова Координаційна Виховно-Освітня Рада Світового Конґресу Українців

Дата і час: 15 грудня 2020 р., 16:00 за київським часом

Платформа: Zoom

Ознайомчий вебінар проводитиме Тетяна Співаковська, заступниця директора з навчально-методичної роботи Української школи в ОАЕ «Софія».

На вебінарі ви зможете дізнатися:

  • про конкурс;
  • хто може взяти участь у конкурсі?
  • як формувати команди ?
  • як зацікавити учасників?
  • які передбачено етапи та терміни проведення конкурсу?

Вебінар відбудеться на платформі Zoom у форматі презентації та діалогу.

На зустріч запрошуємо керівників та педагогів українознавчих шкіл вихідного дня за кордоном, представників українських патріотичних громадських організацій у світі та усі зацікавлених.

Участь у події безкоштовна за умови попередньої реєстрації: https://forms.gle/uDyJXxo1exnrTLes8

Подія у Facebook:

https://www.facebook.com/events/766960450831082/

Умови-конкурсу-Бренд-Україна-творимо-разом

Міжнародний конкурс проєктів на тему «Бренд Україна: творимо разом» для української молоді за кордоном (учнів українських шкіл, членів українських молодіжних патріотичних громадських організацій) на найкращі ідеї для формування й просування бренду України, покращення міжнародного іміджу України в країнах перебування українців.

Обґрунтування актуальності конкурсу: Тисячі дітей-громадян України та дітей українського походження є членами молодіжних патріотичних організацій, учнями та студентами закордонних навчальних закладів, які постійно представляють Україну під час різноманітних міжнародних днів (International days), культурних днів (Cultural days), презентацій країн світу та інших подібних заходів, що проводять у багатьох країнах.  Сьогодні ці презентації організовують силами окремих дітей та їхніх батьків, немає якісних презентаційних матеріалів про Україну, об’єднаних цілісною ідеєю, які могли б сприяти покращенню іміджу України. Відсутні цікаві матеріали про Україну саме для дітей та молоді. Бракує презентаційних матеріалів про Україну, якісно перекладених іноземними мовами (крім хіба що англійської). Крім того, в різних регіонах світу є своя специфіка сприйняття України, рівня обізнаності про Україну, позитивних та негативних асоціацій, пов’язаних з Україною. Також у різних країнах світу можуть викликати інтерес різні аспекти української культури, історії, традицій.  З метою дослідження цих особливостей, пошуку цікавих ідей для формування іміджу України, об’єднаних спільною стратегією, створення бази презентаційних матеріалів про бренд «Україна» з урахуванням особливостей дитячої аудиторії, ініційовано проведення міжнародного конкурсу проєктів «Бренд Україна: творимо разом».

Мета конкурсу: • залучити українських дітей з усього світу до творення і промоції образу України в їхніх середовищах. Завданнями конкурсу є: • пошук ідей для формування позитивного іміджу України серед різних цільових аудиторій з урахуванням специфіки країн світу та особливостей дитячої та молодіжної аудиторії; • пошук ідей для дитячої та молодіжної культурної дипломатії України у світі; • стимулювання творчого потенціалу української молоді за кордоном для пошуку нових нестандартних та малобюджетних засобів комунікації, за допомогою яких доцільно поширювати інформацію про бренд «Україна» в різних країнах та регіонах світу; • зацікавлення учнів українознавчих шкіл за кордоном у вивченні предметів «Українознавство», «Українська мова», «Історія України», «Родзинки дипломатії України» тощо; • привернення уваги громадськості в Україні та за кордоном до бренду «Україна», презентація найкращих пропозицій, отриманих під час конкурсу.

Умови конкурсу: До участі можуть зголоситися команди з 3-5 учасників однієї із вікових категорій: 1. 10-14 років. 2. 15-18 років. Участь у конкурсі можуть взяти команди, які навчаються в українознавчих школах за кордоном; є членами патріотичних українських громадських організацій за кордоном, або команди, учасники яких не належать до жодної із перерахованих категорій, але проживають за межами України та мають бажання взяти участь.  Задля забезпечення співпраці між молоддю діаспори та України, до складу команди може (але не повинен) входити один учасник з України, якщо команда складається з трьох учасників, або два учасники з України, якщо команда складається з чотирьох-п’ятьох учасників.  Учасники конкурсу вирішують умову кейсу «Бренд України» та присилають презентацію свого проєкту та анкети членів команди в електронному вигляді на адресу журі конкурсу (умови кейсу зареєстровані учасники отримають на електронну скриньку після 20 січня 2021 року).

Етапи та терміни проведення конкурсу:  

1. Вступний вебінар для координаторів (учитель, керівник структури тощо) зацікавлених команд з ознайомлення із умовами конкурсу (15 грудня 2020 р.). Зареєструватися до участі у вебінарі можна за посиланням https://forms.gle/uDyJXxo1exnrTLes8  

2. Реєстрація учасників (до 15 січня 2020 р.) за посиланням https://forms.gle/ RwQe723CMkkeDAbN9  3. До 20 січня 2021 р. зареєстровані команди отримують електронною поштою умову кейсу «Бренд України» та завдання для виконання проєкту.

4. До 1 лютого 2021 р. проведення майстер-класу п. Т. Співаковської (ОАЕ) для зареєстрованих команд щодо виконання умов кейсу.

5. До кінця травня 2021 р. координатори команд надсилають роботи на адресу оргкомітету.

6. До 1 липня 2021 р. проведення технічного відбору проєктів, перевірка на плагіат.  

7. Оцінювання проєктів членами журі (до 1 серпня 2021 р.).  

8. 23 серпня 2021 р. оголошення та нагородження переможців конкурсу.

Під час оцінювання проєктів члени журі враховуватимуть: • новизну та оригінальність ідей;  • візуальне оформлення матеріалів, використання інфографіки тощо;  • практичну цінність рекомендацій (можливість практичної реалізації запропонованих ідей).

Вимоги до конкурсних проєктів:

1. До участі в конкурсі приймаються колективні проєкти, виконані командами, у складі яких від 3 до 5 учасників у одній з двох вікових категорій: 1) 10-14 років; 2) 15-18 років, які або навчаються в українознавчих школах за кордоном, або є членами патріотичних українських громадських організацій за кордоном, або команди, учасники яких не належать до жодної із перерахованих категорій, але мають бажання взяти участь. Задля забезпечення співпраці між молоддю діаспори та України, до складу команди може входити (але не повинен) один учасник з України, якщо команда складається з трьох учасників, або два учасники з України, якщо команда складається з чотирьох-п’ятьох учасників.  

2. Конкурсні проєкти можуть бути оформлені як PowerPoint презентація або відеозапис з додатками у вигляді постерів або плакатів та приймаються в електронному варіанті (формат документів MS PowerPoint, MS Word, .jpeg,.мр4, .avi, .mov), мова виконаних проєктів – українська (додатки у вигляді постерів можуть бути виконані англійською мовою).  

3. Обсяг проєктів має становити від 5 до 10 тис. знаків (від 10 до 20 слайдів).

4. Ідеї, наведені в проєкті, мають бути авторськими (кожен проєкт, перед тим, як бути допущеним до участі в конкурсі, пройде перевірку на плагіат).

5. Крім проєкту на конкурс подається також супровідний лист від координатора проєкту та анкета учасників команди.  

6. Участь у конкурсі безкоштовна. Переможці конкурсу будуть оголошені на сайтах «Український освітній всесвіт», «Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою» та на сторінках у соцмережах, а також поінформовані особисто через e-mail.

Переможці та призери конкурсу будуть нагороджені грамотами та призами. Всі учасники отримають сертифікат про участь у конкурсі.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа