Як українці за кордоном підтримують Євромайдан

Країна має велику підтримку з боку українців, що мешкають закордоном, а також багатьох європейців, американців, канадців, австралійців та інших націй.

Акції на підтримку Євромайдану відбуваються ледь не щодня. В деяких країнах місцеві євро майдани відбуваються ледь не щодоби. Зокрема, у Великій Британії, Грузії та Польщі. В Грузії на підтримку України виходять не лише представники української діаспори, але й грузини. Підтримка останніх є чи не найбільшою на всьому континенті – мешканці Грузії вивішують прапори України на балконах, прикрашають українською національною символікою одяг. Підтримують Україну і грузинські політики, які навіть влаштували в парламенті бійку, аби добитися прийняття постанови про засудження дій української влади та правоохоронців по відношенню до мітингувальників.

В Лондоні євромайдан проводять ледь не щодоби, на днях місцеве українство провело пікет будівлі, що, за певною інформацією, належить одному зі спонсорів Партії регіонів, олігарху Рінату Ахметову.

Акції на підтримку Євромайдану українці влаштували в Італії, Іспанії, Австрії, Чехії, та Польщі. У Відні активістів зібралося до півтисячі.

Свою єдність з нашим Майданом засвідчили українці у Варшаві. Масова демонстрація в підтримку вибору Українського народу відбулася у Вроцлаві. Активісти гучно заявили про події, які відбуваються в Україні і зачитали три листи до українського, польського народів, та до світової спільноти.

Великі заходи провела українська діаспора в Італії, США та Канаді, де наших земляків проживає найбільше.

У Чикаго українці на підтримку Майдану вивісили в українській частині міста прапори та пов’язали жовто-сині стрічки. Одна із парафій навіть створила власну “йолку”, яку буде прикрашено плакатами, як на майдані у Києві, передає «Високий замок».

У Нью-Йорку до української громади приєднається польська громада, маніфестації відбулися на вулицях та площах Бостона, Філадельфії, Рочестера, Сент-Пола, Лос-Анджелеса, Сан-Дієго, Сан-Франциско, Маямі, а в канадському Ванкувері відбувся Марш Солідарності.

Загалом, 11 грудня одночасно відбулися акції щонайменше в 20 містах різних країн Світу. На свій євромайдан вийшла навіть українська громада в Лівії, захід солідарності з українцями в цей день пройшов в Празі, Римі, Барселоні, Брюсселі, Москві, Ризі і т.д.

Мітингувальники вимагають притягти до відповідальності всіх, хто віддавав наказ розчистити Майдан від людей і тих, хто його спробував виконати. Українці та солідарні з ним представники народів Європи, Америки та інших континентів вимагають у міжнародної спільноти жорстко відреагувати на такі дії української влади.

Мітингувальники виступили із одним зверненням, у якому зокрема засудили застосування сили проти мирних демонстрантів у Києві:

«Жорстоким побиттям мирних демонстрантів, цілеспрямованими нападами на ЗМІ, арештами учасників мітингів та іншими протиправними діями українська влада продемонструвала свою повну зневагу до громадянських свобод і законів демократичного суспільства. Ситуація в Україні загострюється з кожним днем та може мати непередбачувані наслідки, включно до масової розправи над мирними людьми», – заявили підписанти звернення.

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа