Як діють санкції: Росія відкладає серійне виробництво танка “Армата” на рік

Armata3Photo by Rostec

Як повідомляється, російська оборонна промисловість затримує масове виробництво своїх основних бойових танків наступного покоління “Армата” приблизно на рік.

Міністр промисловості і торгівлі Росії Денис Мантуров заявив, що серійне виробництво танка Т-14 “Армата” розпочнеться в 2022 році.

«Державні випробування [танка] завершаться наступного року. З наступного року він активно почне масове виробництво », – сказав міністр.

У той же час глава державної високотехнологічної корпорації “Ростех” Сергій Чемезов заявив у грудні 2020 року, що серійні поставки у російські війська останнього танка Т-14 “Армата” розпочнуться у 2021 році.

Крім того, раніше в серпні 2020 року сам Денис Мансуров запевнив, що масове виробництво танків і бойових машин на базі новітньої бойової платформи “Армата” за контрактом, підписаним з міністерством оборони Росії кілька років тому, вже триває.

“Так, робота триває”, – сказав міністр, відповідаючи на питання про те, чи розпочалося виробництво цієї бронетехніки в Росії.

Armata – це важка гусенична стандартизована платформа, що служить основою для розробки головного бойового танка Т-14, бойової машини піхоти Т-15, бронетранспортера та деяких інших броньованих машин.

Розробка нового російського танка є тривалою і вже замучила росіян, перші прототипи вперше були показані публіці на параді до Дня Побєди на Красній площі 9 травня 2015 року. Спочатку російська армія планувала придбати 2300 Т-14 з 2015 по 2020 рік. Але серійне виробництво ще досі не почалося. І Міноборони не розголошує, якими за величиною будуть серії.

Джерело: Defence Blog

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа