Як без слів подати сигнал “Допоможіть!” (відео)

sfuzho-header

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій презентує свій відеоролик «Мовчазний сигнал про допомогу».

Мовчазний сигнал про допомогу – це простий та мовчазний знак однією рукою, який може показати людина, котра потрапила в біду і якій потрібна допомога. Його можна показати в приміщенні, на вулиці або під час відеодзвінка. Запам’ятайте цей сигнал, і, якщо ви побачили, що хтось його використовує, – якнайшвидше повідомте про це місцеві екстрені служби (поліцію, пожежну чи швидку допомогу). Сподіваємося, що обізнаність з цим мовчазним сигналом допоможе знизити рівень насильства в суспільстві. Сигнал про допомогу започаткував Канадський жіночий фонд, з яким взаємодіє СФУЖО.
Відеоролик створила нещодавно заснована Комісія СФУЖО з протидії насильству в кризових ситуаціях, зокрема й у відповідь на виклики, які спричинила соціальна ізоляція під час пандемії. У зйомках епізодів взяли участь волонтери з Італії, Туреччини, Індії, Японії, Австралії та Польщі. Комісія також розпочала дослідження і вивчення проблем зростаючого насильства в країнах проживання українців та підготовку рекомендацій і заходів з протидії насильству.
Світова Федерація Українських Жіночих Організацій закликає свою мережу в усьому світі, партнерів та прихильників ознайомитися з відеороликом «Мовчазний сигнал про допомогу», якнайширше його розповсюдити та розмістити в соціальних мережах.

Пресслужба СФУЖО

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа