Взяття Красного Луча – це перспектива швидкої ліквідації ДНР

РНБО продемонструвала ситуацію станом на 12:00 9 серпня на території антитерористичної операції на сході України. Виходячи з успішного просування сил АТО та звільнення раніше окупованих бойовиками територій, можна зробити висновок, що бойовики «ДНР», що засіли в Донецьку і Горлівці, беруться у все більш щільне кільце. Очевидно, мета ЗС України – відрізати терористів від поставок нового озброєння і «ополченців» зі сходу.

У самому кінці липня було звільнено місто Дебальцеве, сусіднє з Горлівкою зі східного боку.

Карта АТО 9 августа

Вчора штаб АТО відрапортував, що військовослужбовці 25-й і 51-й бригад, а також 3-го полку спецпризначення повернули контроль над Савур-Могилою (висота 277.0).

Також 8 серпня збройні сили України звільнили населені пункти Круглик і Міусинськ Луганської області та Пантелеймонівку Донецької області.

Сьогодні повідомляється про взяття міста Красний Луч, який займає важливе розташування в транспортній розв’язці Луганськ – Донецьк – Антрацит – Дебальцеве.

Командувач «ополченням» Ігор Стрєлков засмучено заявив про те, що в даний момент донецько-горлівське угрупування військ «Новоросії» оточене повністю. Він звинуватив козаків Козіцина у здачі чергового населеного пункту (Красного Луча).

Повернення контролю над перерахованими містами серйозно ускладнить перекидання підкріплення терористів з Росії та Луганської області в Донецьк і відкриває дорогу українським силам до завершення діяльності терористичної організації «Донецької народної республіки».

Джерело   informator

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа