Виставка «Люди свободи» у музеї «Тюрма на Лонцького»

15385285_1180691895341582_1611883016178106680_o

З нагоди 25-річчя Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України у Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» (вул. С. Бандери,1) розгорнуто пересувну виставку «Люди Свободи», підготовлену до показу Українським інститутом національної пам’яті.

Інформаційно-просвітницький проект «Люди Свободи» на 27 банерах із світлинами та текстом розповідають про людей, які в XX та XXI століттях боролися за відновлення та відстояння незалежності України . Це Євген Чикаленко, Василь Липківський, Агатангел Кримський, Микола Міхновський, Микола Леонтович, Георгій Нарбут, Лесь Курбас, Марко Безручко, Євген Коновалець, Олена Степанів, Йосип Сліпий, Вільгельм фон Габсбург, Василь Чучупак, Катерина Білокур, Ніл Хасевич, Олена Теліга, Сергій Корольов, Петро Григоренко, Юрій Шевельов, Михайло Сорока, Марія Савчин, Алла Горська, В’ячеслав Чорновіл, Василь Стус, Володимир Івасюк, Назар Войтович.

«Ці люди дуже різні — поети і політики, військові і музиканти, науковці й художники. Їх опір теж був різноманітним — хтось боровся за свободу народу, хтось за свободу творчості, думки, хтось зі зброєю в руках, а хтось — із пензлем. Жоден із них не мав можливості реалізувати свій потенціал на повну потужність. Але вони зуміли зберегти свободу в собі, пронести її через часи неволі. Завдяки таким людям, свобода стала реальністю для нас, і кожен з нас отримав можливість вільно реалізувати свій потенціал», — зазначає заступниця голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак .

Львів’яни та гості міста зможуть оглянути виставку «Люди Свободи» упродовж грудня.

Джерело: lonckoho

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа