Вишиванковий фестиваль в Одесі отримав одразу дві міжнародні відзнаки

1 Ланцюг одеситів у вишиванках на Потьомкінських сходах у 2015 році

Він удостоєний двох перших міжнародних премій на конкурсі «Ukrainian Event Awards». Одеський фест визнано кращим у номінаціях – масовий і регіональний захід. Про це на своїй сторінці в Facebook написала глава оргкомітету Наталія Мажарова. За її словами, в цих номінаціях були справжні монстри івентів: фестиваль «Львівського», «Coca-Cola Xmas 2015», етно-культурний проект «Folk Ukraine», «Традиційні Тинди-Ринди» й інші.

«Ukrainian Event Awards» – це щорічний незалежний галузевий event-конкурс. На ньому оцінюють творчі досягнення і професійний рівень організаторів спеціальних заходів, також відзначають і знакові події року міжнародного і національного масштабу.

У нинішньому році одеський Вишиванковий фестиваль вперше був удостоєний премій цього престижного конкурсу. Фактично цим, усупереч брехливій кремлівській пропаганді, яка твердить, що Одеса – російське місто, офіційно визнано його українськість. А вишиванки одесити дуже люблять. У них вони вже кілька разів проводили мегамарші центральними вулицями міста, стають у вишиванковий ланцюг на знаменитих Потьомкінських сходах. Торік у такий ланцюга стали 3155 людей. Тоді він простягнувся від пам’ятника Дюку, сходами, далі обігнув всю площу біля морвокзалу і повернувся назад.

Нинішнього року 21 травня в Одесі відбудеться вже восьмий фестиваль Мегамарш у вишиванках. Організатори впевнені, що за кількістю учасників торішній рекорд буде перевершено.

Сергій Горицвіт

2 Міжнародні нагороди одеського Вишиванкового фестивалю

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа